Start » Carglass® » 5 smarta tips som gör din bil redo för sommaren
Sponsrad

Sommaren är snart här och då är det många som ger sig ut på vägarna med bilen. Det är härligt att ta med familjen på resa, men det finns några saker man bör tänka på innan avfärd. Läs listan här under för fem smarta tips som gör din bil snygg, säker och komfortabel i sommar.

Dags att byta eller reparera vindrutan? Boka en tid hos Carglass® senast 30 juni och få halva priset på torkarblad från Bosch.

1. Ordentlig tvätt+vaxning

Efter vintermånaderna är bilen antagligen ordentligt smutsig. En ordentlig tvätt är att rekommendera inför sommaren och det kan även vara värt att lägga lite pengar på vax. Då fastnar inte smutsen lika lätt vilket leder till färre tvättar – bra både för plånboken och miljön.

2. Se till att vindrutan är hel

Det kan låta som en självklarhet, men det är faktiskt många som åker runt med en trasig ruta eller stenskott. Vindrutan står för upp till 30 procent av bilens totala hållbarhet, så det är av yttersta vikt att den är hel. Behöver man byta  eller reparera sin vindruta är ett bra tips att boka en tid  hos Carglass® . Då får man ett par exklusiva torkarblad från Bosch för halva priset om man bokar senast 31 juni.

3. Kontrollera luftkonditioneringen

Under sommaren kommer antagligen bilens luftkonditionering att få jobba extra hårt. För att slippa tråkiga överraskningar är det ett smart tips att kontrollera AC:n i tid, innan den varmaste perioden på året är här. Inför långresor är det även viktigt att kolla så att luftkonditioneringen tål lite högre hastigheter.

4. Kontrollera däcken

En annan komponent som är viktig att kontrollera är däcken. Har man till exempel kört med snökedjor under vintern kan det ha orsakat slitningar på gummit. Ge däcken en visuell inspektion – om de verkar slitna bör de bytas ut så snart som möjligt.

5. Testa bromsarna

Under vintern slits bromsarna extra mycket. Detta beror bland annat på att det är mer trafik och att de flesta är benägna att bromsa mer vid halkigt underlag. Därför är det bra att ta en check på bromsarna, så att allt fungerar som det ska. Är man inte bekväm med att göra det själv rekommenderas att anlita en erfaren mekaniker.

Dags att byta eller reparera vindrutan? Boka en tid hos Carglass® senast 30 juni och få halva priset på torkarblad från Bosch.

Fotnot: Erbjudandet gäller för verkstadsbesök senast 31 juli 2020.

Nästa artikel