Start » Carglass® » Inför semestern: Laga rutan hos säkra specialisten
Sponsrad

Behöver du säkra bilen inför en semester på vägarna? Då är det en bra idé att börja med vindrutan – hos Carglass® får du snabb hjälp och just nu 100 kronor rabatt på torkarblad.

PASSA PÅ: Säkra vindrutan innan semestern – klicka här för att boka en tid för lagning av stenskott eller skadad vindruta. Uppge koden ”JUNI” och få 100 kr rabatt på torkarblad.

Semestern är snart här och då ökar bilanvändandet. Men vad många inte vet är att det kan påverka säkerheten kraftigt att köra runt med skadad vindruta. En bra idé generellt är att laga sitt stenskott så fort som möjligt, för att undvika allvarligare skador.

Det är inte bara rutan på bilen som utsätts för risker när rutan är skadad. Hela bilens hållfasthet påverkas faktiskt, något som många svenskar inte känner till.

– Många vet inte att vindrutan bidrar till så mycket som 30 procent av bilens totala hållfasthet och att innebär en säkerhetsrisk. En skadad vindruta kan till exempel göra att airbagen på passagerarsidan inte fungerar som den ska, säger Tommy Hartman, bilglasexpert på Carglass®.

Klicka här för att boka din tid – och få 100 kr rabatt på torkarblad.

Enligt en undersökning, gjord av Yougov i april 2019, hade två av fem svenska bilister kört med skadad vindruta under de senaste tolv månaderna. Det är förenat med stora risker och bland barnfamiljer är den siffran än mer alarmerande. Där hade mer än hälften kört med skadad ruta under samma period, enligt rapporten.

Den som vill se till att säkra sin ruta innan det är för sent kan med fördel klicka på länken här under, så kommer man direkt till sidan för tidsbokningar. Carglass® är en del av Belron, världens största bilglasspecialist med över 16 miljoner kunder per år och använder man den här länken får man dessutom 100 kronor rabatt på torkarblad.

Sedan kan man lugnt sätta hela familjen i bilen och njuta av semestern – utan att behöva oroa sig för att rutan spricker.

PASSA PÅ: Säkra vindrutan innan semestern – klicka här för att boka en tid för lagning av stenskott eller skadad vindruta. Uppge koden ”JUNI” och få 100 kr rabatt på torkarblad.

FOTNOT: Erbjudandet gäller endast i juni 2019.

Nästa artikel