Start » Carglass® » Louise: ”Kände inte till riskerna med stenskott”
Sponsrad

Stenskott på bilens vindruta är något i stort sett alla drabbas av någon gång. Men många känner inte till hur snabbt ett stenskott kan förvandlas till något mycket värre.
– När jag fick höra om riskerna insåg jag att vi måste laga bilen direkt, säger Louise som nyligen drabbats av stenskott.

Superchans: Få torkarblad på köpet när du lagar eller byter din vindruta. Erbjudandet gäller endast om man anger kampanjkod vid bokningen.

Ett stenskott kanske inte känns som en stor skada. Men väntar man för länge med reparation kan det påverka bilens säkerhet.

– Vindrutan är en bärande del av moderna bilars kaross och agerar även stöd mot krockkudden vid passagerarsidan om olyckan skulle vara framme. En hel vindruta är säkrare, snyggare och höjer värdet på din bil, säger Lisa, bilglastekniker på Carglass®.

En som råkat ut för just stenskott är 26-åriga Louise från Stockholm som drabbades när hon var ute och åkte med sin 1-årige son.

– Jag märkte det inte förrän vi kom hem och parkerade bilen. På vindrutan fick jag då syn på ett stenskott stort som en femkrona ungefär, säger Louise.

Superchans: Få torkarblad på köpet när du lagar eller byter din vindruta. Erbjudandet gäller endast om man anger kampanjkod vid bokningen.

Till en början brydde hon sig inte om skadan utan tänkte att detta var någon hon kunde reparera senare. Men efter att ha hört från en bekant att ett stenskott relativt lätt kan utvecklas till en spricka på vindrutan bestämde hon sig för att boka tid för reparation så snart det bara går

– Eftersom jag har barn är säkerheten alltid jätteviktig, så när jag fick höra att vindrutan fyller en viktig funktion för säkerheten om man skulle råka ut för en olycka bestämde jag mig för att boka tid för reparation direkt. Jag tänker inte tumma på säkerheten och att reparera stenskott var inte speciellt dyrt heller, så det var inget att tveka om, säger Louise.

Hos Carglass® kan man få tid för reparation av stenskott av vindrutan snabbt. Givetvis går det även bra att få hjälp med större skador och oftast finns det lediga tider inom några dagar. Följ länken här under för att boka en tid redan idag. Gäller endast om man bokar med kampanjkoden för sin ort.

Superchans: Få torkarblad på köpet när du lagar eller byter din vindruta. Erbjudandet gäller endast om man anger kampanjkod vid bokningen.

FOTNOT: Personen på bilden är inte Louise.

Här är koderna för respektive ort som du anger i bokningen:
Falkenberg – FALMAJ
Ulricehamn – ULRMAJ
Lerum  – LERMAJ
Varberg – VARMAJ
Stenungsund – STEMAJ
Tagene – TAGMAJ
Landvetter – LANMAJ
Alingsås – ALIMAJ
Karlskrona – KARMAJ
Trelleborg – TREMAJ
Borlänge – BORMAJ
Gävle – GAVMAJ
Örnsköldsvik – ORNMAJ
Östersund – OSTMAJ
Karlskoga – SKOMAJ
Värnamo – VARNMAJ

Notera att det endast är bokningar med någon av nedan kampanjkoder på verkstaden i aktuell stad som ger torkarblad på köpet.

Klicka här för att se kampanjvillkor.
Nästa artikel