Start » Carglass® » Dags för vårresan – så säkrar du bilen inför avfärd
Sponsrad

När temperaturerna varierar är det lätt att stenskott spricker. För att undvika detta kan man boka en tid hos Carglass® och få snabb hjälp. På utvalda verkstäder får man torkarblad från BOSCH på köpet med koden för sin ort. Se listan längst ned.

Säkra vindrutan – att boka en tid hos Carglass® idag. Erbjudandet gäller endast om man anger kampanjkod vid bokningen.

Under vintern ärdet många som tänkt ge sig iväg på en resa inom Sverige. Med väglaget som råder just nu i stora delar av landet är det viktigt att se till så att bilen är säker. Ett bra sätt att börja är att se till så att vindrutan är hel.

– Vindrutan kan faktiskt stå för upp till 30 procent av bilens totala hållfasthet, säger Lisa, bilglasspecialist på Carglass®.

Även under resan kan självklart skador uppkomma på vindrutan. Om olyckan skulle vara framme kan det kännas tryggt att man alltid hittar en av Carglass® verkstäder på rimligt avstånd. De finns på 64 ställen runtom i landet, från Luleå i norr till Trelleborg i söder. De planerar även att bygga verkstäder på fler orter i landet, för att öka tillgängligheten ytterligare.

Just när temperaturerna skiftar mellan kallt och varmt är en extra känslig period för bilglas. Därför är det ett bra läge för den som inte vill riskera att stå med en trasig ruta. En liten spricka förvärras lätt till en allvarlig skada om man inte tar hand om den i tid – vilket kan kräva ett mer kostsamt byte av bilrutan.

– En vanlig anledning till att stenskotten spricker är temperaturskillnader eftersom det får spänningen att öka i rutan, men fysisk påverkan kan också orsaka det. Som att du har på värme inne i bilen medan det är kallt ute, säger Lisa på Carglass®.

Carglass® är en del av Belrongruppen, som årligen utför över 18 miljoner bilglasreparationer och -byten, så man kan vara säker på att de kan sin sak. För den som behöver boka en tid redan idag är det smidigast att följa länken längst ner i den här artikeln. Då kommer man direkt till bokningssidan hos Carglass® – det går oftast snabbt att få en tid. Sedan är det bara att dyka upp på bestämd tid och se fram emot en nyfixad vindruta.

Säkra vindrutan – att boka en tid hos Carglass® idag. Erbjudandet gäller endast om man anger kampanjkod vid bokningen.

Här är koderna för respektive ort som du anger i bokningen:
Falkenberg – FALMAJ
Ulricehamn – ULRMAJ
Lerum  – LERMAJ
Varberg – VARMAJ
Stenungsund – STEMAJ
Tagene – TAGMAJ
Landvetter – LANMAJ
Alingsås – ALIMAJ
Karlskrona – KARMAJ
Trelleborg – TREMAJ
Borlänge – BORMAJ
Gävle – GAVMAJ
Örnsköldsvik – ORNMAJ
Östersund – OSTMAJ
Karlskoga – SKOMAJ
Värnamo – VARNMAJ

Notera att det endast är bokningar med någon av nedan kampanjkoder på verkstaden i aktuell stad som ger torkarblad på köpet.

Klicka här för att se kampanjvillkor.

Nästa artikel