Skip to main content
Start » Nyheter » Fem skäl att välja elbil som nästa tjänstebil
Nyheter

Fem skäl att välja elbil som nästa tjänstebil

Billdörren öppnas.
Billdörren öppnas.

1. Miljön

Elbilar kan förstärka ett företags miljöarbete. En elbil har runt fyra gånger så stor verkningsgrad som en bensinbil; med laddningsel producerad av vindkraft eller vattenkraft är CO2-avtrycket per körd kilometer dessutom väldigt nära 0.

2. Förmånsvärde

Med en el- eller laddhybridbil är förmånsvärdet nedsatt i två steg. Först justeras värdet ned till jämförbar bil utan miljöteknik och sedan sätts förmånsvärdet ner med 40 procent. Miljöteknik kan således bli billigare än konventionell!

3. Driften

Det är billigare att tanka ström än bensin eller diesel. En elbil har varken koppling, katalysator eller kamrem, något som för konventionella bilar innebär dyra verkstadsbesök.

4. Slipp tanka!

Det blir allt lättare att hitta laddningsstationer; de flesta klarar sig dock långt på laddningen som sker när bilen står stilla, till exempel medan man sover eller är på jobbet.

5. Arbetsmiljö

Automatisk växellåda gör körupplevelsen roligare och smidigare. Den effektiva motorn gör det lätt att komma ur startgroparna vid grönt ljus. Dessutom är bilen märkbart tyst utan buller vilket påverkar arbetsmiljön positivt för de som kör mycket i tjänst.

Next article